Aller directement au contenu
Cuisine

Cuisine traditionnelle à base de plantes

Cuisine

Cuisine traditionnelle à base de plantes

9 commentaires
Durée
3.5 heures
Taille du groupe
Jusqu'à 6 personnes
Cuisine
Mexicain
Proposé en
Anglais
Cuisine

Cuisine traditionnelle à base de plantes

Cuisine

Cuisine traditionnelle à base de plantes

9 commentaires
Durée
3.5 heures
Taille du groupe
Jusqu'à 6 personnes
Cuisine
Mexicain
Proposé en
Anglais

Au programme

The first thing to know is that Frutas y Verduras Mexico activities focus on Mexico’s plant food traditions. Come hungry for healthy plant-based eating, with your mind open to learning about a side of Mexico’s cuisine and culture with a longer history in Yucatan than cochinita! Pueblo cooking remains simple and connected to the land. Susi's traditional cooking instructions and witty banter will be translated in English by me, plus I bring my perspective as a Western-trained chef with an expertise in plant foods. We make a great team and we love to teach! You’ll learn the process of making tortillas from scratch, starting with grinding fresh nixtamalized corn into masa. We’ll show you how to form the tortillas by hand and cook them on the comal with Susi's expert guidance. We will also make two dishes unique to the Yucatec Maya using local produce. Susi will whip up her world's-best agua de chaya con limon plus a unique meal-in-a-cup made popular among workers on the milpa for its filling portability. We’ll wrap up with a typical Mayan dessert, whether a treat made with Yucatecan honey and squash seeds or a seasonal fruit or vegetable stewed with honey and cinnamon. Whatever we make will be inspired by the seasons, made from scratch, and served with the freshest of tortillas. You will leave with a full belly and a brain full of new knowledge, straight from the source

Cuisine

Cuisine

Expériences Airbnb
  • Des cuisiniers passionnés

    Découvrez des recettes traditionnelles et écoutez les anecdotes personnelles d'hôtes locaux.

  • Des cadres intimistes

    Partagez un repas dans des logements uniques, tels que des fermes privées ou des toits-terrasses secrets.

  • Des expériences approuvées par Airbnb

    L'authenticité des traditions culinaires de chaque expérience est évaluée.

Votre hôte

En savoir plus sur Erin

Erin

I’m a Natural Foods Chef from California with 10 years experience in restaurant kitchens. I now live in my husband's hometown of Merida. My co-teacher Susi grew up farming the milpa with her father, cooking alongside her mother. We present this experience in collaboration with Frutas y Verduras Mexico, a social benefit business focused on plant food traditions. Susi’s repertoire is vast; her teaching style casual and approachable. Together we bring two distinct perspectives to Yucatan's food heritage, synthesized into a workshop bridging two cultures.

Ce qui est inclus

À manger
Fresh tortillas made from scratch accompanied by 2-3 traditional plant based dishes and a salsa we make together. A…
À boire
Agua de Chaya con Limon

Photos des voyageurs

Commentaires des voyageurs

Section de navigation pour les pages des commentaires

Le lieu

Casa Misterio is a remodeled colonial in Merida's Centro Historico that my husband and I designed without professional design assistance. Our home is full of artisan furniture pieces and original art made by myself and other local artists. The kitchen is casual and functional, and open to the garden, which abounds with citrus and other native fruit trees.

Disponibilité

À retenir

Conditions d'annulation

Toute expérience peut être annulée et intégralement remboursée dans les 24 heures suivant l'achat, ou au moins 7 jours avant qu'elle ne commence.

Politique de communication

Communiquez toujours par l'intermédiaire d'Airbnb. Pour protéger votre paiement, ne transférez jamais d'argent et ne communiquez pas en dehors du site ou de l'application Airbnb.

Critères requis pour les voyageurs

6 voyageurs âgés de 12 ou plus peuvent participer. Les parents peuvent emmener leurs enfants de moins de 2 ans. Chaque voyageur doit se renseigner sur les ingrédients utilisés et informer l'hôte de toute allergie ou restriction alimentaire. Les…

Plus de conseils

Yucatan's pre-hispanic diet was almost exclusively plant based, making this class perfect for anyone who loves food; vegans, vegetarians, and omnivores alike. Also naturally gluten-free and healthy! We encourage everyone to take part in the food preparation.
Erin
Cuisine traditionnelle à base de plantes
9 commentaires
À partir de 55€/personne
9 commentaires
À partir de 55€/personne